Fenytoinecreme

Fenytoine is een molecuul dat in 1908 is ontwikkeld. Dit molecuul is met name ingezet voor de behandeling van epilepsie. Nu hebben wij een nieuwe, verbeterde pijnstillende creme ontwikkeld op basis van fenytoine. Deze fenytoinecreme werkt vaak beter dan de andere ontwikkelde cremes.

Fenytoinecreme

Fenytoinecreme is een nieuwe pijnstillende crème die recent is ontwikkeld met name voor neuropathische pijn. Overactiviteit van de zenuwen bij zenuwschade zorgt voor neuropathische pijn (zenuwpijn). Fenytoine stabiliseert deze overactiviteit, zodat de pijn minder wordt. Fenytoine werkt in op heel veel receptoren, en met name op de zogenoemde natriumkanalen. De nieuwste ontwikkelde stoffen blokkeren meestal deze natriumkanalen, waardoor er minder signalen door de zenuw heen kunnen passeren. Fenytoine doet ongeveer het zelfde met de natriumkanalen: stabilisatie. Na het insmeren van een pijnlijke plek met ongeveer 1 fingertip unit (een streepje creme op de lengte van de bovenste vingerkootje), treedt het effect meestal op na 10 tot 20 minuten. Het effect houdt vaak tussen 6 uur en 12 uur aan.

Ook zijn er verschillende combinaties bedacht met fenytoinecreme. Een van de combinaties is fenytoine-baclofencreme.

Over fenytoinecreme is meer te lezen via deze link.

U kunt een afspraak maken voor een intake en een response test voor een pijnstillende creme, om zo met u te onderzoeken welke creme het beste bij u past. U kunt zich aanmelden via info @ neuropathie.nu

 

   
© Stop de Pijn